Therapie met neurofeedback voor een efficiënte behandeling van ADHD / ADD, slaapstoornissen, depressie en burn-out

Maak een afspraak voor neurofeedback

NIP-psycholoog Nelleke Hendriks zet neurofeedback in voor de behandeling van ADHD, ADD, slaapstoornissen en burn-out. Door uw hersenen te optimaliseren, kunnen klachten afnemen en wordt uw functioneren verbeterd.

De kracht van neurofeedback bij ADHD en ADD

Veel klachten die veroorzaakt worden door ADD en ADHD kunnen grotendeels verdwijnen door behandeling van een neurofeedbacktherapeut. Dit alles zonder medicatie en bijwerkingen. 


Bij mensen met psychische klachten is de balans in de hersenen vaak verstoord. Bepaalde hersengolven zijn te actief of juist niet actief genoeg, waardoor klachten kunnen ontstaan.


Neurofeedback is een behandelmethode om de hersenen optimaal te laten functioneren. De hersenen worden hierbij getraind om psychische klachten zoals aandachtsproblemen, ADHD, PDD-NOS, angst en slaapproblemen te verminderen. 


Meer lezen over neurofeedback therapie bij ADD en ADHD? Klik dan hier.

Neurofeedback therapie werkt als een soort reset van de hersenen, om deze weer in de goede stand te zetten. Dankzij neurofeedback worden nieuwe netwerken aangelegd en worden de hersenen flexibeler. Bij ongeveer 85% van de cliënten is er een afname van de klachten na behandeling met neurofeedback.


Voorbeelden van andere positieve effecten:

• Stabilisatie van het zenuwstelsel, wat zorgt voor meer rust.
• Verbetering van het geheugen, het concentratievermogen en de slaap.
• Stress- en angstreductie.
• Verbetering van het algemeen welbevinden.
• Verhoging van het prestatievermogen en de creativiteit.


De behandeling is veilig en pijnloos, zonder toegevoegde medicatie. Mocht u al medicatie gebruiken, dan kan de dosering soms verlaagd worden. Dit gebeurt uiteraard altijd in overleg met uw arts. 


De methode is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Neurofeedback is minder geschikt voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking.